Coronaanpassat

Doulan och jag

Amandines Doulaverksamhet

ODIS-utbildad doula verksam i Linköping och Östergötland med omnejd

Coronaanpassat

Under den rådande pandemin känner sig många extra oroliga över att behöva föda barn. I dagsläget är det inte tillåtet att ha med sig en extra person på förlossningsavdelningen vilket innebär att en doula sällan har möjligheten att följa med. Det finns också restriktioner för en partner ifall hen skulle få förkylninssymtom. Därför erbjuder jag ett par olika lösningar. 


Jag bjuder alltid på ett första möte där vi har tillfälle att lära känna varandra. Under vårt första möte försöker jag lyssna in er, de utmaningar ni ser framför er och hur ni skulle vilja ha stöd. Jag kan även berätta lite mer om hur jag som doula kan vara till hjälp i olika situationer och sammanhang. Efter mötet är ni helt fria att välja om ni vill köpa ett doulapaket eller fortsätta er resa utan mig. 


Partner-snabbkurs

För alla födande och partner som vill se till att ge partnern de bästa förutsättningar att vara det bästa möjliga stödet. Under detta samtal går vi tillsammans med både den födande och dennes partner igenom hur partnern kan vara både delaktig och hjälpsam under födseln. Samtalet utformas helt utifrån parets behov och jag ger konkreta och handfasta tips som passar just er. 


Jourdoula

Som jourdoula erbjuder jag att vara parets back-up ifall partnern blir sjuk. I dessa fall tar vi först ett videosamtal där ni får möjligheten att ställa lite frågor och kolla om jag skulle passa. Om ni sedan känner att ni vill ha mig som back-up tar vi då ett doulasamtal där jag får lära känna den födande för att kunna hjälpa henne så bra det går ifall jag skulle behövas vid förlossningen. Vi utformar då också samtalet som en “partner-snabbkurs” så att samtalet blir givande även ifall partnern håller sig frisk och får närvara vid förlossningen. 


Under veckorna innan förlossningen håller vi nära kontakt angående både hur den födande känner sig men också partnerns hälsa. Ifall partnern får minsta symtom går jag då in i jour så jag ser till att kunna närvara vid en eventuell födsel. I så fall ser jag till att hålla kontakten, skicka bilder och göra partnern delaktig på alla sätt jag kan. 


Någon vecka efter förlossningen träffas vi igen för ett eftersamtal där vi pratar igenom förlossningen, känslorna och allt som de nyblivna föräldrar behöver prata om. 


Jag vill poängtera att jag inte är utbildad barnmorska eller förlossningsläkare och kan därför inte erbjuda samtal baserade på vårdkunskap. Finns en stark förlossningsrädsla i botten uppmuntrar jag att söka hjälp på barnmorskemottagning utöver att få hjälp av en doula. 

Amandines Doulaverksamhet

ODIS-utbildad doula verksam i Linköping och Östergötland med omnejd

Doulan och jag

Copyright © All Rights Reserved