Samtalspaketet

Samtalspaketet

Man kommer väldigt långt med samtal! För många upplevs graviditet och födsel som en omtumlande tid; huvudet är fullt av tankar och känslorna är överallt. Detta gäller både för den födande och den eventuella partnern. Ibland behöver man hjälp att sortera och bearbeta tankar och känslor. 


Jag bjuder alltid på ett första möte där vi har tillfälle att lära känna varandra. Under vårt första möte försöker jag lyssna in er, de utmaningar ni ser framför er och hur ni skulle vilja ha stöd. Jag kan även berätta lite mer om hur jag som doula kan vara till hjälp i olika situationer och sammanhang. Efter mötet är ni helt fria att välja om ni vill köpa ett doulapaket eller fortsätta er resa utan mig. 


I samtalspaketet ingår 3 doulasamtal som kan disponeras fritt innan och efter förlossningen. Samtalen är helt anpassade efter era behov och kan se lite olika ut beroende på vart i graviditeten ni befinner er. 


Under samtal innan födseln går vi igenom eventuella tidigare upplevelser och rädslor. Vi pratar om "drömförlossningen" men också om vad vi kan påverka och vad som är utanför vår kontroll. Ni kan få hjälp att skriva ihop ett förlossningsbrev. Ni får även med er anpassade praktiska verktyg för att ni ska få en positiv förlossningsupplevelse. 


Under samtal efter födseln går vi igenom er förlossning och ni får en chans att bearbeta och tänka kring hur förlossningen gått. Detta för att hjälpa er att kunna släppa förlossningen och gå helhjärtat in i det nya föräldrarskapet. 


Jag vill poängtera att jag inte är utbildad barnmorska eller förlossningsläkare och kan därför inte erbjuda samtal baserade på vårdkunskap. Finns en stark förlossningsrädsla i botten uppmuntrar jag att söka hjälp på barnmorskemottagning utöver att få hjälp av en doula.