Om mig

Doulan och jag

Amandines Doulaverksamhet

ODIS-utbildad doula verksam i Linköping och Östergötland med omnejd

Om mig...

Jag som driver Doulan och jag heter Amandine Enblom och jag är utbildad doula, undersköterska och journalist. Jag är född i Frankrike och pratar, utöver svenska, flytande franska och engelska. Jag har tre barn och jag brinner för allt som har med graviditet, förlossning och föräldrarskap att göra. På fritiden, och när barnen tillåter det, sitter jag gärna med en kopp te och läser eller tittar på något trevligt. 


Varför Doulan och jag?

Jag valde namnet Doulan och jag eftersom doulandet för mig först och främst handlar om relationer och ett starkt samarbete. Mitt mål som doula är aldrig att komma in och ta över. Den födande och dennes eventuella partner utgör själva kärnan för samarbetet och jag vill vara doula på era villkor. 


Varför blev jag doula?

När mitt första barn fötts kände jag mig ledsen och misslyckad. På pappret såg min förlossning ut att vara tagen ur textböckerna. Men mitt känsloliv sa mig något annat. Jag hade varit rädd igenom hela upplevelsen och tyckte inte att jag presterat som jag "borde". 


I slutet av min andra graviditet hade jag turen att möta en barnmorska som läste på om min första förlossning och gav mig bekräftelse; hon förklarade vissa saker och hjälpte mig att acceptera min upplevelse för vad den hade varit och inte vad jag hade önskat att den var. 


Det enkla korta samtalet den dagen förändrade mitt liv. Jag förstod då vad mycket kraft det finns i bekräftelse och medkänsla. Och hur mycket stöd och kunskap kan göra för att påverka en hel upplevelse. Jag bestämde mig för att det var det jag ville ge vidare till andra gravida kvinnor. Genom samtal och praktiskt stöd under graviditet, förlossning och tidigt förälskarskap hoppas jag få vara en del av att hjälpa kvinnor och par få en positiv upplevelse som kan ge en bra start till den stora förändringen som det är att bli förälder. 


Amandines Doulaverksamhet

ODIS-utbildad doula verksam i Linköping och Östergötland med omnejd

Doulan och jag

Copyright © All Rights Reserved